REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškot jinak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z podhůří Orlických hor od tety Dany z BB sušenek, vajec, másla, pudinku a ananasu.


Ingredience:
Na korpus:
4 ksvajec
1/2 ksprášku do pečiva
250 gcukru krupice
250 ghladké mouky
250 gmásla
100 mlvlažné vody
100 mloleje
tuk a mouka na vymazání plechu
Na pudinkovou náplň:
2 ksbalení pudinku
1 lmléka
6 lžiccukru
Na dokončení:
2 ksbalení BB sušenek
1 ksbalení čokoládové polevy
1 ksmalé plechovky kousků ananasu

Postup:

1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky
2. Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáváme olej a vlažnou vodu, nakonec zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva
3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta
4. Hmotu nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (180 °C) dorůžova
6. Pudink uvaříme dle návodu na obalu z jednoho litru mléka a 6 lžic cukru
7. Uvařený pudink necháme částečně prochladnout a do vlažného zašleháme máslo
8. Pudinkovou hmotu nalijeme na prochladlý upečený korpus
9. Přidáme kousky ananasu a vše pokryjeme BB sušenkami
10. Ve vodě rozehřátou polevou ozdobíme BB sušenky
11. V lednici necháme moučník, nejlépe přes noc, ztuhnout.

Doporučení:

Ananas můžeme nahradit jiným typem nejlépe měkkého ovoce, nebo lze ovoce úplně vynechat.

Poznámka:

Vaření pudinku:Polovinu mléka dáme vařit, v druhé polovině studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr. Jakmile přivedeme mléko k varu, za stálého míchání přilijeme studené mléko s pudinkem. Mícháme tak dlouho, až pudink přivedeme k varu a vaříme 1-2 minuty. Sundáme z tepla a dále zpracováváme dle příslušných receptur.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy