Recept z podhůří Orlických hor od tety Dany z BB sušenek, vajec, másla, pudinku a ananasu.
Ingredience:
Na korpus: | |
4 ks | vajec |
1/2 ks | prášku do pečiva |
250 g | cukru krupice |
250 g | hladké mouky |
250 g | másla |
100 ml | vlažné vody |
100 ml | oleje |
tuk a mouka na vymazání plechu | |
Na pudinkovou náplň: | |
2 ks | balení pudinku |
1 l | mléka |
6 lžic | cukru |
Na dokončení: | |
2 ks | balení BB sušenek |
1 ks | balení čokoládové polevy |
1 ks | malé plechovky kousků ananasu |
Postup:
- Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáváme olej a vlažnou vodu, nakonec zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta
- Hmotu nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme ve středně vyhřáté troubě (180 °C) dorůžova
- Pudink uvaříme dle návodu na obalu z jednoho litru mléka a 6 lžic cukru, uvařený pudink necháme částečně prochladnout a do vlažného zašleháme máslo
- Pudinkovou hmotu nalijeme na prochladlý upečený korpus, přidáme kousky ananasu a vše pokryjeme BB sušenkami
- Ve vodě rozehřátou polevou ozdobíme BB sušenky, dezert můžeme postříkat, pokapat či rovnoměrně rozprostřít
- V lednici necháme moučník, nejlépe přes noc, ztuhnout.
Ananas můžeme nahradit jiným typem nejlépe měkkého ovoce, nebo lze ovoce úplně vynechat.
Poznámka:Vaření pudinku: Polovinu mléka dáme vařit, v druhé polovině studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr. Jakmile přivedeme mléko k varu, za stálého míchání přilijeme studené mléko s pudinkem. Mícháme tak dlouho, až pudink přivedeme k varu a vaříme 1-2 minuty. Sundáme z tepla a dále zpracováváme dle příslušných receptur.