Velmi zdařilý experiment naší čtenářky slečny Zuzany z Liberce.
Ingredience:
3 hrnky | polohrubé mouky |
2 hrnky | vlažného mléka |
1 hrnek | třtinového cukru |
1 hrnek | oleje |
1 sáček | vanilkového cukru |
1 sáček | přášku do pečiva |
2 lžíce | kakaa |
2 ks | vejce |
Suroviny na polevu: | |
1 kelímek | šlehačky na šlehání |
1 kelímek | zakysané smetany |
1 sáček | ztužovače šlehačky |
1 sáček | vanilkového cukru |
1 ks | nasekané margotky |
Ostatní: | |
džem (jahodový, malinový ...) | |
tuk na plech |
Postup:
1. Suroviny na těsto smícháme a nalijeme na tukem vymazaný plech
2. Pečeme v troubě vyhřáté na 150-160 °C asi 40 minut
3. Po vyndání buchtu propícháme vidličkou
4. Povrch potřeme džemem a přelijeme polevou, hotovou buchtu necháme v chladu ztuhnout.
Příprava polevy:
Do šlehačky nasypeme vanilkový cukr a ztužovač, vyšleháme ji spolu se zakysanou smetanou, nakonec do ní zamícháme nasekanou margotku.