REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškot ala Margot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi zdařilý experiment naší čtenářky slečny Zuzany z Liberce.


Ingredience:
3 hrnkypolohrubé mouky
2 hrnkyvlažného mléka
1 hrnektřtinového cukru
1 hrnekoleje
1 sáčekvanilkového cukru
1 sáčekpřášku do pečiva
2 lžícekakaa
2 ksvejce
Suroviny na polevu:
1 kelímekšlehačky na šlehání
1 kelímekzakysané smetany
1 sáčekztužovače šlehačky
1 sáčekvanilkového cukru
1 ksnasekané margotky
Ostatní:
džem (jahodový, malinový ...)
tuk na plech

Postup:

1. Suroviny na těsto smícháme a nalijeme na tukem vymazaný plech
2. Pečeme v troubě vyhřáté na 150-160 °C asi 40 minut
3. Po vyndání buchtu propícháme vidličkou
4. Povrch potřeme džemem a přelijeme polevou, hotovou buchtu necháme v chladu ztuhnout.

Příprava polevy:
Do šlehačky nasypeme vanilkový cukr a ztužovač, vyšleháme ji spolu se zakysanou smetanou, nakonec do ní zamícháme nasekanou margotku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy