Pečený piškotový plát s rybízovým džemem, pokladený piškoty a potřený kávovým krémem s rumem a kysanou smetanou.
Ingredience:
Na piškot: | |
200 g | moučkového cukru |
200 g | hladké mouky |
5 lžic | oleje |
5 ks | vajec |
Na krém: | |
720 g | zakysané smetany |
200 g | moučkového cukru |
3 ks | vanilkového pudinku Originál Dr.Oetker |
3 lžíce | oříškového práškového kapučína |
750 ml | mléka |
A dále: | |
1 a 1/2 balíčku | dětských (kulatých) piškotů |
200 ml | silné instatní kávy |
5 lžic | rybízové marmelády |
4 cl | rumu |
strouhaná čokoláda nebo čokoládovou rýže na ozdobu |
Postup:
1. Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté bílé pěny
2. Po lžících přidáváme olej a stále šleháme
3. Prosátou mouku po částech zlehka stěrkou nebo vařechou vmícháme do vaječné pěny
4. Plech (klasický nízký) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou
5. Těsto nalejeme na plech, urovnáme stěrkou a pečeme v troubě na 200 °C dorůžova cca 15 minut
6. Uvaříme si pudink, přidáme cukr a kapučíno
7. Necháme vychladnout a pak zašleháme zakysanky
8. Chladný piškot potřeme marmeládou
9. Navrstvíme polovinu krému a poklademe piškoty, které namáčíme v rumové kávě (zbytek kávy vypijeme… moc dobré :-)
10. Natřeme zbytkem krému, posypeme čokoládou nebo čoko rýží a necháme přes noc v lednici.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.