REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškot s kávovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený piškotový plát s rybízovým džemem, pokladený piškoty a potřený kávovým krémem s rumem a kysanou smetanou.


Ingredience:
Na piškot:
200 gmoučkového cukru
200 ghladké mouky
5 lžicoleje
5 ksvajec
Na krém:
720 gzakysané smetany
200 gmoučkového cukru
3 ksvanilkového pudinku Originál Dr.Oetker
3 lžíceoříškového práškového kapučína
750 mlmléka
A dále:
1 a 1/2 balíčkudětských (kulatých) piškotů
200 mlsilné instatní kávy
5 lžicrybízové marmelády
4 clrumu
strouhaná čokoláda nebo čokoládovou rýže na ozdobu

Postup:

1. Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté bílé pěny
2. Po lžících přidáváme olej a stále šleháme
3. Prosátou mouku po částech zlehka stěrkou nebo vařechou vmícháme do vaječné pěny
4. Plech (klasický nízký) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou
5. Těsto nalejeme na plech, urovnáme stěrkou a pečeme v troubě na 200 °C dorůžova cca 15 minut
6. Uvaříme si pudink, přidáme cukr a kapučíno
7. Necháme vychladnout a pak zašleháme zakysanky
8. Chladný piškot potřeme marmeládou
9. Navrstvíme polovinu krému a poklademe piškoty, které namáčíme v rumové kávě (zbytek kávy vypijeme… moc dobré :-)
10. Natřeme zbytkem krému, posypeme čokoládou nebo čoko rýží a necháme přes noc v lednici.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy