REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pirohy s tvarohem a pomerančovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto plněné tvarohovou náplní a upečené dozlatova, podávané s pomerančovou omáčkou.


Ingredience:
275 glistového těsta (plát)
rozpuštěné máslo na potření
Na náplň:
120-140 gměkkého tvarohu
1 lžícemoučkového cukru
1,5 kssáčku vanilinového cukru
1 ksbílku
pár kapek citronové šťávy
na špetku nože strouhané citronové kůry

Postup:

1. Na náplň tvaroh prošleháme s kouskem bílku, citronovou šťávou, moučkovým i vanilinovým cukrem a na jemno nastrouhanou citronovou kůrou
2. Plát těsta rozbalíme, rozkrájíme na 8 čtverců a na každý dáme trochou náplně, okraje i část těsta z jedné strany potřeme rozšlehaným bílkem, přeložíme, okraje přimáčkneme a tam, kde jsme těsto slepili bílkem, vytvoříme nožem zářezy
3. Pirohy rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme na 5 minut do vyhřáté na 200 °C, pak teplotu snížíme na 190 °C a dopečeme dozlatova (asi 15 minut), těsně před koncem pečení, když je těsto již růžové, potřeme pirohy rozpuštěným máslem
4. Mezitím připravíme omáčku; do rozpuštěného másla přidáme moučkový cukr, pomerančovou šťávu, na jemno nastrouhanou pomerančovou kůru a vše za stálého míchání přivedeme na mírném ohni k varu, pak omáčku z tepla odstavíme a ihned podáváme (nevaříme, aby omáčka nezhořkla)
5. Upečené pirohy při podávání přeléváme teplou pomerančovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy