REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pirohy s tvarohem a pomerančovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto plněné tvarohovou náplní a upečené dozlatova, podávané s pomerančovou omáčkou.


Ingredience:
275 glistového těsta (plát)
rozpuštěné máslo na potření
Na náplň:
120-140 gměkkého tvarohu
1 lžícemoučkového cukru
1,5 kssáčku vanilinového cukru
1 ksbílku
pár kapek citronové šťávy
na špetku nože strouhané citronové kůry

Postup:

1. Na náplň tvaroh prošleháme s kouskem bílku, citronovou šťávou, moučkovým i vanilinovým cukrem a na jemno nastrouhanou citronovou kůrou
2. Plát těsta rozbalíme, rozkrájíme na 8 čtverců a na každý dáme trochou náplně, okraje i část těsta z jedné strany potřeme rozšlehaným bílkem, přeložíme, okraje přimáčkneme a tam, kde jsme těsto slepili bílkem, vytvoříme nožem zářezy
3. Pirohy rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme na 5 minut do vyhřáté na 200 °C, pak teplotu snížíme na 190 °C a dopečeme dozlatova (asi 15 minut), těsně před koncem pečení, když je těsto již růžové, potřeme pirohy rozpuštěným máslem
4. Mezitím připravíme omáčku; do rozpuštěného másla přidáme moučkový cukr, pomerančovou šťávu, na jemno nastrouhanou pomerančovou kůru a vše za stálého míchání přivedeme na mírném ohni k varu, pak omáčku z tepla odstavíme a ihned podáváme (nevaříme, aby omáčka nezhořkla)
5. Upečené pirohy při podávání přeléváme teplou pomerančovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy