REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pirohy s tvarohem a pomerančovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto plněné tvarohovou náplní a upečené dozlatova, podávané s pomerančovou omáčkou.


Ingredience:
275 glistového těsta (plát)
rozpuštěné máslo na potření
Na náplň:
120-140 gměkkého tvarohu
1 lžícemoučkového cukru
1,5 kssáčku vanilinového cukru
1 ksbílku
pár kapek citronové šťávy
na špetku nože strouhané citronové kůry

Postup:

1. Na náplň tvaroh prošleháme s kouskem bílku, citronovou šťávou, moučkovým i vanilinovým cukrem a na jemno nastrouhanou citronovou kůrou
2. Plát těsta rozbalíme, rozkrájíme na 8 čtverců a na každý dáme trochou náplně, okraje i část těsta z jedné strany potřeme rozšlehaným bílkem, přeložíme, okraje přimáčkneme a tam, kde jsme těsto slepili bílkem, vytvoříme nožem zářezy
3. Pirohy rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme na 5 minut do vyhřáté na 200 °C, pak teplotu snížíme na 190 °C a dopečeme dozlatova (asi 15 minut), těsně před koncem pečení, když je těsto již růžové, potřeme pirohy rozpuštěným máslem
4. Mezitím připravíme omáčku; do rozpuštěného másla přidáme moučkový cukr, pomerančovou šťávu, na jemno nastrouhanou pomerančovou kůru a vše za stálého míchání přivedeme na mírném ohni k varu, pak omáčku z tepla odstavíme a ihned podáváme (nevaříme, aby omáčka nezhořkla)
5. Upečené pirohy při podávání přeléváme teplou pomerančovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy