REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pirohy plněné jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké pirohy z křupavého těsta a ovocné náplně, servírované zalité koňakovou omáčkou.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
100 gměkkého tvarohu
4 lžíceoleje
1,5 lžičkykypřicího prášku do pečiva
1 ksvejce
1 kssáčku vanilinového cukru
špetka soli
mouka na vál
vejce na potření
Na náplň:
3 lžícerozvařených jablek
2 lžícemletých piškotů
1 lžícemoučkového cukru
1 lžičkacalvadosu (nemusí být)
špetka mleté skořice
Na koňakovou omáčku:
3 lžícejavorového sirupu nebo medu
1,1 dlkoňaku
80 gmoučkového cukru
30 gmásla

Postup:

1. Na náplň rozvařená jablka promícháme s moučkovým cukrem, špetkou mleté skořice a alkoholem, pak zahustíme mletými piškoty
2. Měkký tvaroh utřeme dohladka s olejem, vanilinovým cukrem, solí a vejcem, potom přidáme hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto
3. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát, rozkrájíme ho na 12 čtverců, na polovinu každého dáme kopeček náplně, okraje potřeme rozšlehaným žloutkem, přehneme a připravíme trojúhelníčky, které po okrajích dobře uzavřeme
4. Pirožky přeložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut)
5. Mezitím připravíme koňakovou omáčku; v pánvi rozpustíme máslo, přidáme moučkový cukr, javorový sirup a mícháme, dokud se cukr nerozpustí, pak přilijeme koňak a na mírném ohni ho zahřejeme (nevaříme)
6. Upečené pirohy při podávání přeléváme koňakovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy