REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pistáciová pěna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert z pistácií, mléka, cukru, šlehačky a želatiny, po ztuhnutí ozdobený jahodovým toppingem.


Ingredience:
100 gkondenzovaného mléka
100 gnesolených pistáciových oříšků
10 gželatiny
1 dlšlehačky
2 lžícepráškového cukru
špetka zelené potravinářské barvy
jahodový topping na ozdobení
voda

Postup:

1. Do trošky studené vody namočíme želatinu a pozvolna ji rozpustíme v horké vodní lázni
2. Oříšky nastrouhané na jemno společně s kondenzovaným mlékem vyšleháme do pěny
3. Šlehačku ušleháme s potravinářskou barvou a cukrem do tuha, zlehka promícháme s připravenou pěnou a do hmoty metličkou zapracujeme rozpuštěnou želatinu
4. Rozdělíme do misek namočených ve studené vodě a necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne
5. Těsně před podáváním pěnu ozdobíme jahodovým toppingem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy