REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podáváme k pečenému masu nebo uzeninám.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
600 gbílého zelí
60 goliv
2 lžíceoleje
1 lžícerozinek
1 lžícepiniových oříšků (nebo jiných ořechových jáder)
1 lžícekaparů
1 kssardele
voda na podlití
sůl

Postup:

1. Zelí rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat
2. Na oleji osmahneme rozinky, oříšky (pokrájená ořechová jádra), nakrájenou sardel, kapary a olivy
3. Přidáme zelné listy a dusíme pod pokličkou
4. Po několika minutách vše podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme, až zelí změkne, přitom dusíme bez pokličky, aby se všechna tekutina vypařila
5. Kastrolem přitom občas zatřeseme, aby se zelí nepřichytilo ke dnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy