Podušené nudličky s pórkem ochucené smetanou, servírované s uvařenou rýží.
Ingredience:
800 g | pórku |
400 g | vepřové kýty |
200 g | rýže |
75 g | rozinek |
6 lžic | zakysané smetany |
3 lžíce | oleje |
1 lžička | kari koření |
1 lžička | škrobové moučky |
1 svazek | zelené petrželky |
500 ml | masového vývaru |
sójová omáčka | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Rýži propláchneme studenou vodou, pak uvaříme v osolené vodě doměkka a v polovině varu přidáme rozinky a kari koření
2. Mezitím maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenčí nudličky, v pánvi na rozehřátém oleji opečeme, podle chuti osolíme, opepříme, po chvíli přidáme očištěný na tenká kolečka nakrájený pórek a krátce podusíme
3. Potom zalijeme vývarem, zjemníme smetanou, ve které jsme rozmíchali škrob a krátce za stálého míchání povaříme, nakonec omáčku ještě ochutíme sójovou omáčkou a na drobno nasekanou petrželkou
4. Na talíře upravíme rýži s nudličkami masa a omáčkou.