REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní vepřové nudličky s orientální rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené nudličky s pórkem ochucené smetanou, servírované s uvařenou rýží.


Ingredience:
800 gpórku
400 gvepřové kýty
200 grýže
75 grozinek
6 lžiczakysané smetany
3 lžíceoleje
1 lžičkakari koření
1 lžičkaškrobové moučky
1 svazekzelené petrželky
500 mlmasového vývaru
sójová omáčka
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Rýži propláchneme studenou vodou, pak uvaříme v osolené vodě doměkka a v polovině varu přidáme rozinky a kari koření
2. Mezitím maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenčí nudličky, v pánvi na rozehřátém oleji opečeme, podle chuti osolíme, opepříme, po chvíli přidáme očištěný na tenká kolečka nakrájený pórek a krátce podusíme
3. Potom zalijeme vývarem, zjemníme smetanou, ve které jsme rozmíchali škrob a krátce za stálého míchání povaříme, nakonec omáčku ještě ochutíme sójovou omáčkou a na drobno nasekanou petrželkou
4. Na talíře upravíme rýži s nudličkami masa a omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy