REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní medové marinované nohy, domácí hranolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Očištěné, kůže a kostí zbavené kuřecí nohy naložené v ostré, medové marinádě, upečené v troubě, servírované s domácími rustikálními hranolky.


Ingredience:
1 kgvykoštěných noh bez kůže
Na marinádu:
4 lžícekečupu
4 lžícesojové omáčky
4 lžíceworcesterské omáčky
4 lžícetekutého medu
3 lžícerostlinného oleje
2 lžičkygrilovacího koření
1/2 lžičkychilli koření
1/2 lžičkysoli
4 ksstroužky česneku
mletý černý pepř
Ostatní:
papír na pečení
Na bramborové hranolky:
1 kgbrambor
olej na smažení
voda
sůl

Postup:
  1. Suroviny na marinádu smícháme spolu s prolisovaným česnekem
  2. Do marinády vložíme kuřecí stehna, větší překrájená na menší kousky, promícháme a necháme 1-2 hodiny marinovat
  3. Marinované kuřecí maso rozložíme na plech vyložený papírem na pečení
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C 35-40 minut, v průběhu pečení maso potíráme zbytkem marinády
  5. Podáváme s domácími hranilky.

Domácí hranolky:

  1. Oloupané brambory nakrájíme na silnější hranolky
  2. Vložíme do hrnce s vodou, přivedem k varu, vaříme 2 minuty, pak hrnec odstavíme, hranolky necháme důkladně okapat
  3. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, hotové osolíme a podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy