REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní párkový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs tence nakrájených párků a zeleniny promíchána s ochucenou majonézou.


Ingredience:
Na 1 kg:
500 gpárků (loupacích)
250 gmajonézy základní
65 gcibule
50 gkečupu
50 gpapriky sterilované bez nálevu
50 gokurek sterilovaných bez nálevu
20 gfeferonů sterilovaných bez nálevu
20 gčerveného vína
15 gocta
10 gcukru
5 gsoli
0,1 gmletého pepře

Postup:

1. Sloupané párky nakrájíme na tenká kolečka nebo na kostičky, případně i na proužky
2. Přidáme na kolečka nakrájené okurky, na nudličky nakrájené papriky, rozsekané feferony a na kolečka nakrájenou cibuli
3. Vše promícháme s majonézovou spojkou ochucenou kečupem, červeným vínem, octem, cukrem, mletým pepřem
4. Podle potřeby dochutíme solí.

Doporučení:

Párky můžeme nahradit měkkým salámem.

Poznámka:

Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy