Salát ze směsi salámu, sterilované zeleniny, cibule a ochucené majonézy.
Ingredience:
Na 1 kg: | |
450-500 g | majonézy základní |
400 g | měkkého salámu |
180 g | okurek sterilovaných bez nálevu |
160 g | hrášku sterilovaného bez nálevu |
35 g | cibule |
20 g | hořčice |
5 g | cukru |
5 g | worcesterové omáčky |
5 g | soli |
4 g | octa |
1 g | mletého černého pepře |
Postup:
1. Salám nakrájíme na nudličky
2. Přidáme na kostičky nakrájené okurky, hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli a vše promícháme s majonézou
3. Dochutíme hořčicí, octem, cukrem, worcesterovou omáčkou, mletým pepřem a podle potřeby solí.
V některých starších receptůrách se doporučuje až o polovinu méně majonézy, než uvádí tento recept. Po vyzkoušení nám toto množství připadalo velmi malé a dávku jsme proto zdvojnásobili.
Poznámka:Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..