REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní kuřecí směs v bramboře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs s orestovaných kousků kuřecího masa, rajského protlaku, koření a dalších ingrediencí, servírovaná ve velké rozevřené bramboře upečené v troubě.


Ingredience:
300-400 gkuřecích prsou nebo vykostěných kuřecích noh
4 ksvelké brambory
1-2 ksvelké stroužky česneku
1 ksbarevné papriky
1 kscibule
1 malá konzervarajčatového protlaku
1-2 lžícecukru
koření dle libosti (grilovací, na kuře ...)
chilli omáčka
mletý pepř
voda
olej
sůl
pažitka, zakysaná smetana a listy rukoly na ozdobu

Postup:

1. Na větší pánvi zprudka na oleji opečme na menší kostičky pokrájené kuřecí maso, to solíme a okořeníme dle vašich chutí, například grilovacím kořením
2. K částečně opečenému masu přihodíme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájenou papriku, opět vše chvíli restujeme, směs osolíme a okořeníme pepřem
3. Ingredience na pánvi dochutíme rajským protlakem, chilli omáčkou, cukrem a necháme ještě chvíli probublávat na mírném zdroji tepla
4. Očištěné neoloupané brambory opatrně rozkrojíme po celé jejich délce, ovšem řez úplně nedokončíme, obě půlky by měly zůstat spojené, vyskládáme je na olejem vymazaný plech, mírně je pokapeme olejem a osolíme 5. V troubě vyhřáté na 200 °C brambory pečme tak dlouho, až pěkně zezlátnou, pak je vytáhneme
6. Opečené brambory vyskládáme na talíře, vyplníme je masovou směsí, ozdobíme zakysanou smetanou, nasekanou pažitkou a listy rukoly, ihned podáváme pěkně horké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy