REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní králičí směs

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemné králičí maso s ďábelskou omáčkou a se směsí pórku, česnekových výhonků a sušených hub. Podávaná s těstovinami i hranolky.


Ingredience:
500 gmasa z králíka (ze hřbetu, zadních stehen)
100 gčesnekových výhonků
10 gsušených hub
6 lžicďábelské omáčky (OTMA)
2 ksstroužku česneku
1 ksčervené papriky
1/2 kspórku
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Ze hřbetu a stehen odřízneme maso, nakrájíme na nudličky (kosti použijeme na polévku)
2. Nudličky masa osolíme, opepříme, promícháme s utřeným česnekem, zakápneme lehce olejem a necháme alespoň hodinu odležet
3. V pánvi rozehřejeme olej a maso opečeme zprudka ze všech stran
4. Přidáme nakrájený pórek, česnekové výhonky a předem namočené houby
5. Podlijeme trochou vody a dusíme do měkka
6. Když je maso a zelenina měkká, necháme odpařit přebytečnou tekutinu, vmícháme ďábelskou omáčku a necháme prohřát
7. Nakonec případně dochutíme solí, pepřem.

Doporučení:

Směs podáváme se špeclemi nebo jinými těstovinami, ale je výborná i s hranolky. Podobně lze upravit kuřecí nebo krůtí maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy