REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuličky z králičího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuličky z králičího masa, bůčku, králičích jater a dalších ingrediencí, podušené na cibulovém základě doměkka.


Ingredience:
1 kskrálíka
1 ksvejce
1 ksžemle
1 ksmenší cibule
250 gvepřového bůčku
100 gkráličích jater
1 lžičkacitronové šťávy
1 lžičkanasekané petrželky
1 lžičkasardelové pasty
1 lžičkavegety
špetka majoránky
rostlinný olej
hladká mouka
máslo
voda
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka vykostíme, maso nakrájíme na kostky, z kostí uvaříme ve slané vodě vývar, očištěný, vykostěný bůček nakrájíme na menší kousky a společně s králičím masem a játry na jemno semeleme
2. K mletému masu přidáme rozklepnuté vejce, lžíci mouky, navlhčenou, na malé kousky nakrájenou žemli, sůl, vegetu, nadrobno nasekanou petrželku, špetku majoránky, dobře vše promícháme a rukama tvoříme koule, lehce je zploštíme, obalíme v mouce a opečeme ze všech stran na oleji
3. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme opečené koule, zalijeme částí vývaru, dusíme doměkka, pak masové koule vyjmeme a uchováme v teple
4. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zalijeme zbylým vývarem, přidáme sardelovou pastu, dobře promícháme, krátce povaříme, šťávu přecedíme, ochutíme citronovou šťávou, zjemníme kouskem másla, vrátíme zpět masové koule a už jen vše prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy