REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík z farské kuchyně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaný králík podušený se švestkami a marmeládou doměkka.


Ingredience:
1000 gkráličího hřbetu
250 gsušených švestek
3 lžíceoleje
2 lžícehladké mouky
2 lžícešípkové marmelády
1 lžícemásla
1 lžičkasoli
mletý pepř
voda
Na marinádu:
500 mlčerveného vína
3 lžíceocta
3 ksbobkového listu
snítka tymiánu

Postup:

1. Očištěný králičí hřbet opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a dáme do mísy
2. Pak ho poklademe čerstvým natrhaným tymiánem, zalijeme octem, červeným vínem, přidáme bobkové listy a necháme přes noc marinovat
3. Marinovaného králíka vyjmeme z mísy, osušíme a ve větším hrnci na rozehřátém oleji zprudka ze všech stran opečeme
4. Přilijeme asi 200 ml vody, marinádu, ve které bylo maso naložené, dáme do trouby a přiklopené při 170 °C dusíme do poloměkka
5. Potom přidáme sušené švestky, šípkovou marmeládu, promícháme a dusíme doměkka
6. Měkké maso i švestky vyjmeme, základ zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a omáčku ještě asi 20 miut povaříme, pak přecedíme 7. Nakonec chutíme solí, pepřem, zjemníme máslem, vrátíme zpět naporcované maso a na menší kousky pokrájené uvařené švestky a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy