REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní karbanátky s těstovinovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené karbanátky z mletého masa, vejce, cibule a dalších ingrediencí, servírované s těstovinovým salátem.


Ingredience:
200 gkrátkých těstovin + voda
200 gcherry rajčátek
150 gmraženého hrášku
100 mlzeleninového vývaru
3 lžícekečupu
2 lžícemajonézy
1 ksčervené cibule
mletý pepř
cukr
sůl
Na karbanátky:
1 lžíceplnotučné hořčice
600 gmletého masa
1 ksvejce
1 kscibule
špetka chilli koření
špetka tymiánu
strouhanka podle potřeby
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Omytá cherry rajčátka přepůlíme a oloupanou cibuli nakrájíme na tenší plátky
2. Na dresink majonézu rozmícháme s kečupem i zeleninovým vývarem, dochutíme solí, mletým pepřem a cukrem
3. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus, ke konci vaření přidáme rozmrazený hrášek, vše scedíme, necháme okapat a dáme do mísy 4. Pak přidáme nakrájená rajčátka, cibuli a nakonec vmícháme připravený dresink
5. Do mísy dáme mleté maso, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, vejce, plnotučnou hořčici, špetku chilli koření, tymián, mletý pepř, sůl, vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou
6. Z masové směsi vytvarujeme karbanátky, které v pánvi na rozehřátém oleji zvolna po obou stranách opečeme dozlatova a podáváme s připraveným těstovinovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy