Opečené karbanátky z mletého masa, vejce, cibule a dalších ingrediencí, servírované s těstovinovým salátem.
Ingredience:
200 g | krátkých těstovin + voda |
200 g | cherry rajčátek |
150 g | mraženého hrášku |
100 ml | zeleninového vývaru |
3 lžíce | kečupu |
2 lžíce | majonézy |
1 ks | červené cibule |
mletý pepř | |
cukr | |
sůl | |
Na karbanátky: | |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
600 g | mletého masa |
1 ks | vejce |
1 ks | cibule |
špetka chilli koření | |
špetka tymiánu | |
strouhanka podle potřeby | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Omytá cherry rajčátka přepůlíme a oloupanou cibuli nakrájíme na tenší plátky
2. Na dresink majonézu rozmícháme s kečupem i zeleninovým vývarem, dochutíme solí, mletým pepřem a cukrem
3. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus, ke konci vaření přidáme rozmrazený hrášek, vše scedíme, necháme okapat a dáme do mísy 4. Pak přidáme nakrájená rajčátka, cibuli a nakonec vmícháme připravený dresink
5. Do mísy dáme mleté maso, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, vejce, plnotučnou hořčici, špetku chilli koření, tymián, mletý pepř, sůl, vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou
6. Z masové směsi vytvarujeme karbanátky, které v pánvi na rozehřátém oleji zvolna po obou stranách opečeme dozlatova a podáváme s připraveným těstovinovým salátem.