REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní hovězí nudličky se zeleninou a bramborem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené brambory spolu s cibulí a česnekem, hotové promíchané s masovou směsí připravenou na pánvi.


Ingredience:
asi 500 ghovězího minutkového masa
5 ksvětších brambor
4 kscibule
2 ksmrkve
2 ksstroužky česneku
2 ksžampiony
1 ksfeferonky
1/2 hrnkunakládaných cibulek
1 lžíceworcestru
trochu mleté pálivé papriky
pár fazolových lusků
bylinková sůl
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky, osolíme bylinkovou solí, pokapeme olejem a přidáme nakrájenou mrkev, 2 cibule na čtvrtinky, česnek na plátky a opepříme
2. Vložíme do zapékací mísy, přikryjeme alobalem a půl hodinky pečeme na 200 °C
3. Mezitím na pánvi rozpálíme olej a osmažíme cibulku na kostičky do hněda, přidáme maso nakrájené na nudličky a zprudka orestujeme, pak osolíme, opepříme a posypeme paprikou, zlehka pokapeme worcestrem, restujeme doměkka (popřípadě trochu podlijeme vodou)
4. Přidáme nakrájenou feferonku, lusky, žampiony na plátky a pár cibulek, provaříme a vypneme
5. Až budou brambory měkké, vyndáme je z trouby a promícháme s masovou směsí i se sosem, můžeme ihned podávat.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy