REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní fazolové lusky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fazolové lusky sterilované v sladkokyselém nálevu spolu s česnekem, pepřem a koprem.


Ingredience:
Na 4 sklenice o objemu 0,5 l:
1,5 kgfazolových lusků (žluté i zelené)
1 kspaličky česneku
1 lžícecelého pepře
1 hrstkopru
Na nálev:
70 gcukru
30 gsoli
1 lvody
0,25 locta 8%

Postup:

1. V hrnci svaříme vodu s cukrem, octem a solí
2. Fazolové lusky omyjeme, seřízneme stopky i špičky a stáhneme vlákno
3. Do dobře vymytých a suchých sklenic narovnáme střídavě žluté a zelené lusky, proložíme stroužkem oloupaného česneku, kuličkami pepře, koprem a zalijeme vroucím nálevem 1 cm pod okraj sklenice
4. Sklenice uzavřeme a sterilujeme 40 minut při mírném varu.

Doporučení:

Samozřejmě, pokud máte jen jeden druh fazolových lusků, nevadí, vyrobte jednodruhovou zavařeninu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy