Plátky povařené červené řepy naložené ve sladkokyselém nálevu s feferonkami a cibulí.
Ingredience:
1,5 kg | červené řepy |
5 ks | velkých cibulí |
3 ks | feferonek |
voda | |
Na nálev: | |
2 lžíce | hořčičných semínek |
250 g | cukru |
100 g | soli |
15 ks | kuliček černého pepře |
10 ks | kuliček nového koření |
5 ks | bobkových listů |
3 l | vody |
1 l | octa |
Postup:
1. Vodu s octem, cukrem, solí a kořením 10 minut povaříme, pak necháme vychladnout
2. Řepu očistíme, povaříme asi 30-40 minut ve vodě, potom ji vyjmeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
3. Oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka smícháme s plátky řepy, naplníme do čistě vymytých sklenic, do každé sklenice dáme kousek omyté feferonky a zalijeme připraveným nálevem
4. Dobře uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 85 °C.