REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní červená řepa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky povařené červené řepy naložené ve sladkokyselém nálevu s feferonkami a cibulí.


Ingredience:
1,5 kgčervené řepy
5 ksvelkých cibulí
3 ksfeferonek
voda
Na nálev:
2 lžícehořčičných semínek
250 gcukru
100 gsoli
15 kskuliček černého pepře
10 kskuliček nového koření
5 ksbobkových listů
3 lvody
1 locta

Postup:

1. Vodu s octem, cukrem, solí a kořením 10 minut povaříme, pak necháme vychladnout
2. Řepu očistíme, povaříme asi 30-40 minut ve vodě, potom ji vyjmeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
3. Oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka smícháme s plátky řepy, naplníme do čistě vymytých sklenic, do každé sklenice dáme kousek omyté feferonky a zalijeme připraveným nálevem
4. Dobře uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 85 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy