Opečené porce kuřete podušené doměkka se zeleninou, bylinkami a olivami.
Ingredience:
1,2 kg | kuřete |
100 g | černých oliv |
300 ml | bílého vína |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | zakysané smetany |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | červené papriky |
2 ks | cukety |
1 ks | šalotky |
snítka tymiánu | |
snítka rozmarýnu | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Omyté cukety nakrájíme na kolečka, očištěné papriky na kostky, oloupané stroužky česneku i šalotku nasekáme na drobno, tymián i rozmarýn omyjeme a osušíme
2. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a ve větší pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme
3. Přidáme zelené bylinky, nakrájenou zeleninu, nasekaný česnek i šalotku a olivy, přilijeme 200 ml bílého vína a na mírném ohni dusíme doměkka
4. Pak porce kuřete vyndáme, do podušené zeleniny zlehka vmícháme mouku rozšlehanou ve zbylém víně a zakysané smetaně, ochutíme solí, pepřem, maso vrátíme zpět a už jen vše prohřejeme.
Podáváme se salátem z rajských jablíček a bagetou nebo celozrnným pečivem.