REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perkelt z kuřete

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí maso na cibulovém základě s mletou paprikou a rajčatovým protlakem.


Ingredience:
4 ksčtvrtek kuřete
1 kscibule
300 gtuku
150 grajčatového protlaku
80 gmleté papriky
1,5 lvody
sůl

Postup:

1. Čtvrtky kuřete dobře očistíme a mírně osolíme
2. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a mírně zpěníme
3. Přimícháme rajčatový protlak, zalijeme vlažnou vodou a za stálého míchání uvedeme do varu
4. Do vřelého připraveného základu vložíme čtvrtky kuřete, přikryjeme a dusíme doměkka
5. Šťávu podle potřeby přisolíme a ještě podusíme.

Doporučení:

– Podáváme např. s těstovinami nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy