REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Péřové borůvkové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené knedlíky z kynutého těsta plněné borůvkami, servírované posypané strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem, polité máslem.


Ingredience:
500 g (asi)borůvek
strouhaný tvrdý tvaroh na posypání
moučkový cukr na posypání
trochu rozehřátého másla
voda
sůl
Na těsto:
500 ghrubé mouky
20 gdroždí
1 ksvejce
1/4 lmléka
lžičkapískového cukru
špetka soli

Postup:

1. Hrubou mouku prosijeme, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažného mléka a necháme kynout
2. Pak přidáme zbylé mléko rozšlehané s vejcem, solí a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout
3. Vykynuté těsto vyválíme na plát asi 1 cm silný a formičkou vykrajujeme kolečka, do středu každého dáme borůvky, zakulatíme a ještě necháme krátce kynout
4. Potom knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme podle velikosti 8-10 minut, až vyplavou navrch
5. Uvařené knedlíky propíchneme vidličkou, posypeme nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a pokapeme rozehřátým máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy