Omeleta upečená v troubě na pečícím papíru, ozdobená ovocem, jogurtem a ovocnou polevou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
50 g | hladké mouky |
30 g | krupicového cukru |
3 ks | vajec |
pečící papír | |
máslo | |
Ostatní ingredience na dohotovení: | |
150 g | bílého jogurtu |
100 g | kompotového nebo i čerstvého ovoce |
50 g | jahodové, čokoládové ... polevy |
Postup:
1. Polovinu cukru vymícháme se žloutky a druhou polovinu vyšleháme s bílky do pevného sněhu
2. Obě hmoty spojíme, lehce smícháme s moukou a vlijeme na máslem pomazaný pečící papír, který dáme na velký nízký plech
3. V troubě rozehřáté na 200 °C pečeme asi 8 minut, záleží na tloušťce omelety
4. Upečenou omeletu překlopíme i s papírem na velký talíř, papír opatrně sloupneme, potřeme ji jogurtem, postříkáme polevou, naplníme ovocem a přehneme v polovině
5. Piškotovou omeletu ještě případně dozdobíme ovocem a polevou, ihned podáváme.