REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotová omeleta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omeleta upečená v troubě na pečícím papíru, ozdobená ovocem, jogurtem a ovocnou polevou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
50 ghladké mouky
30 gkrupicového cukru
3 ksvajec
pečící papír
máslo
Ostatní ingredience na dohotovení:
150 gbílého jogurtu
100 gkompotového nebo i čerstvého ovoce
50 gjahodové, čokoládové ... polevy

Postup:

1. Polovinu cukru vymícháme se žloutky a druhou polovinu vyšleháme s bílky do pevného sněhu
2. Obě hmoty spojíme, lehce smícháme s moukou a vlijeme na máslem pomazaný pečící papír, který dáme na velký nízký plech
3. V troubě rozehřáté na 200 °C pečeme asi 8 minut, záleží na tloušťce omelety
4. Upečenou omeletu překlopíme i s papírem na velký talíř, papír opatrně sloupneme, potřeme ji jogurtem, postříkáme polevou, naplníme ovocem a přehneme v polovině
5. Piškotovou omeletu ještě případně dozdobíme ovocem a polevou, ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy