REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perníkové palačinky plněné tvarohem a malinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Palačinkové těsto se strouhaným perníkem. Osmažené a plněné tvarohovým krémem a malinami, sypané moučkovým cukrem a perníkem.


Ingredience:
Těsto:
350 mlmléka
200 gpolohrubé mouky
5 lžicstrouhaného perníku
3 ksvajíček
olej na smažení
špetka soli
Náplň:
250 gměkkého tvarohu
1 ksvanilkového cukru
moučkový cukr podle chuti
trocha mléka
Posyp:
6 lžicstrouhaného perníku
3 lžícemoučkového cukru
maliny

Postup:

1. Ze surovin na palačinky vymícháme hladké, řídké těsto a necháme chvilku odstát
2. Pak na mírně namaštěné pánvi smažíme tenké palačinky
3. Tvaroh smícháme s cukry a podle požadované hustoty náplně přidáme mléko
4. Perník smícháme s moučkovým cukrem
5. Hotové palačinky natřeme tvarohovou směsí, do každé přidáme několik malin a svineme
6. Nakonec posypeme perníkovým cukrem.

Doporučení:

Kdo chce, může ještě omastit rozpuštěným máslem. Maliny mohou být i mražené. Téměř okamžitě rozmrznou a mohou se konzumovat.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy