REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perníkové těsto – základní recept

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní recept na perníkové těsto vhodné na pečení perníků a jiných dobrot.


Ingredience:
1,1 kghladké mouky
0,5 kgcukru krupice
450 gvody
250 gmedu
25 gmarmelády
13 gperníkového koření (skořice, nové koření, badyán, anýz)

Postup:

1. Z výše uvedeného množství cukru odvážíme 50 g a ve velkém hrnci ho roztavíme na karamel
2. Vodu přivedeme těsně k bodu varu, pak ji přilijeme do roztátého cukru, přidáme zbylá cukr, med, marmeládu a za stálého míchání necháme přejít varem, odstavíme a necháme zchladnout asi na 30 °C
3. Do připraveného rozvaru zapracujeme mouku a koření
4. Hotové perníkové těsto necháme tak 1 týden v chladu rozležet a pak dále použijeme dle příslušných receptur.

Poznámka:

Příklad receptů, kde se uplatní perníkové těsto Vánoční kartičky, Drobné perníčky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy