REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechové těsto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní ořechové těsto vhodné na přípravu vánočního cukroví.


Ingredience:
300 ghladké mouky
200 gmásla
100 gvlašských ořechů
100 gkrupicového cukru
1 ksvejce

Postup:

1. Ořechy nastrouháme nebo umeleme na jemno, máslo necháme povolit
2. Do mísy prosijeme mouku smíchanou s cukrem, přidáme ořechy a promícháme
3. Nakonec přidáme vejce a změklé máslo, ze surovin vypracujeme hladké a pevné těsto
4. Těsto rozválíme na pomoučené ploše a nejčastěji z něho vykrajujeme různé vánoční tvary
5. Cukroví klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C dorůžova
6. Upečené cukroví necháme minimálně do druhé dne uležet v teple a teprve pak ho můžeme skladovat.

Doporučení:

Zdobíme polevami, slepujeme marmeládami …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy