REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechové sněhové těsto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní recept na sněhové těsto s ořechy.


Ingredience:
150 gpískového cukru
150 gmoučkového cukru
30 gškrobové moučky
8 ksbílků
100 gnastrouhaných vlašských ořechů
nebo lískových ořechů

Postup:

1. Z bílků ušleháme velmi pevný sníh a vyšleháme pískový cukr
2. Do hustého sněhu lehce vmícháme prosátý moučkový cukr spolu se škrobovou moučkou a zlehka vmícháme asi 100 g nastrouhaných vlašských ořechů nebo lískových ořechů.
3. Z hmoty tvoříme lžičkou nebo zdobícím sáčkem různé tvary na pečící papír položený na plechu nebo tukem vymazaný plech
4. Abychom měli tvary pravidelné, můžeme je předem na moukou nebo cukrem lehce poprášený plech vyznačit formičkami
5. Pokud použijeme papírna pečení, tvary si na něj v pravidelných odstupech předkreslíme
6. Před pečením poprášíme pečivo moučkovým cukrem.
7. Sněhovou hmotu na plechu nenecháváme stát, ale hned ji vkládáme do mírně předehřáté trouby (asi 120 °C), po krátkém zapečení teplotu snížíme na 80 °C a zvolna pečeme či spíše sušíme 1-3 hodiny (podle velikosti pečiva)
8. Dvířka trouby necháme mírně pootevřená, aby mohla unikat pára
9. Pečivo ze sněhového těsta vyžaduje spíše vrchní teplo než spodní. Dáme-li ho do příliš vyhřáté trouby, popraská a ztrácí tvar
10. Upečené a vychladlé sněhové pečivo ukládáme v suchu, protože snadno zvlhne.

Doporučení:

Bílky nejlépe ušleháme, když mají pokojovou teplotu. Pevný sníh připravíme, když do bílků přidáme špetku soli nebo trochu studené vody. Ušlehaný sníh nenecháme nikdy dlouho stát, protože stáním řídne. Sníh je správně ušlehaný, když tvoří pevné špičky. Pozor, sníh je možno také přešlehat a pak zřídne.Aby dvířka trouby byla při sušení bílkového pečiva mírně otevřená, vložíme do nich vařečku. Správně upečené těsto zůstane bílé, je křehké a uvnitř mírně vláčné.

Poznámka:

Více o sněhovém těstě najdete zde: Cukroví a moučníky ze sněhového těsta.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy