REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perkelt z husích jater

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Perkelt připravený z husích jater, husího sádla, cibule, česneku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 ghusích jater
2 ksvětších rajčat
2 ksvětší cibule
1 ksstroužek česneku
4 lžícehusího sádla
1/2 lžičkymleté sladké papriky
sůl

Postup:

1. Husí játra si očistíme a nakrájíme na kostky
2. Pak si nakrájíme oloupanou cibuli na jemno, omytá rajčata na menší kousky a oloupaný česnek utřeme
3. Na pánvi si rozehřejeme husí sádlo, na kterém zpěníme cibuli, pak přidáme husí játra, chvilku orestujeme, poté poprášíme mletou paprikou, přidáme utřený česnek, trošku podlijeme vodou a dusíme 10 minut
4. Poté přidáme nakrájená rajčata, osolíme a dusíme opět 10 minut
5. Pak játra vyjmeme, omáčku prolisujeme a vložíme zpět husí játra, už jen prohřejeme a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy