REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ledvinky ve smetanové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové ledvinky, zprudka orestované a pak dopečené v troubě, zalité smetanovou omáčkou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
500 gvepřových ledvinek
125 mlsuchého bílého vína (popř. vývar)
200 mlsmetany
3 ksšalotky
2 ksstroužků česneku
2 kssvazečků pažitky
3 lžícetuku na smažení
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Ledvinky podélně rozkrojíme, žíly odstraníme, krátce opláchneme a osušíme kuchyňským papírem
2. Potom je nakrájíme napříč na tenké plátky
3. Troubu rozehřejeme na 175 °C
4. Oloupeme cibulky a nakrájíme na jemné kostičky
5. Na pánvi rozpálíme na prudkém plameni tuk a malou chvíli orestujeme všechny ledvinky 6. Poté ledvinky vyjmeme a dáme do teplé trouby dopéci cca na 35 minut
7. Z pánve slijeme téměř všechen tuk a na zbytku tuku osmahneme nakrájenou cibulku
8. Česnek oloupeme, prolisujeme, přidáme k cibulce a restujeme ještě asi 2 minuty
9. Potom zalijeme bílým vínem (vývarem), necháme 3 minuty povařit, přilijeme smetanu a vaříme tak dlouho, dokud se polovina tekutiny nevypaří
10. Pažitku opereme, nasekáme nadrobno, dáme do omáčky, promícháme a přidáme ledvinky
11. Nakonec vše dochutíme mletým pepřem a solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy