REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí játra po mexicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky orestovaných jater podušené spolu se zeleninou a rajčaty doměkka, směs nastavení kukuřicí a fazolemi, dochucená podle libosti, například kořením Fajitas.


Ingredience:
500 gkuřecích jater (můžete použít i krůtí, kachní nebo králičí)
1 plechovkadrcených rajčat, já používám malou sklenku zavařených domácích
1 plechovkačervených fazolí (samozřejmě můžete použít čerstvé, předem uvařené)
1 malá plechovkasterilovaných kukuřičných zrn
2 ksstroužky česneku
2 ksřapíky celeru
1 ksčervené papriky
1 ksvětší cibule
olej
sůl
Koření:
já používám na mexická jídla směs Fajitas (kdo nemá, nevadí)
a k tomu špetka sladké papriky, chilli, římský kmín a mletý koriandr

Postup:

1. Předem všechno potřebné nakrájíme; játra na kousky, cibuli na jemno, papriku a celer na proužky a česnek posekáme
2. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme játra, osolíme (drůbeží játra můžeme ihned, neztvrdnou) a orestujeme
3. Přidáme koření (mletou papriku až nakonec) a nakrájenou papriku s celerem, podlijeme rajčaty a dusíme 15 minut
4. Nakonec přidáme prohřát fazole, kukuřici a posekaný česnek, podle potřeby dochutíme
5. Podáváme posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou s rýží nebo tortillami.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy