REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pepřový hermelín s vánočním čatní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte místo klasických chlebíčků a jednohubek třeba vlastnoručně vyrobené čatní plné vánočního koření napárované s Hermelínem. Další tip na malé pohoštění k dobrému vínu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksHermelíny Král Sýrů Zelený pepř
čerstvá bageta
vlašské ořechy na ozdobu
Na vánoční čatní:
3 ksjablka
2 ksbílé cibule
3 ksbobkové listy
5 kshřebíčku
1 ksmandarinka na plátky
100 mlbílého vinného octa
100 mlvody
100 gcukru
20 gmraženého rybízu
10 gčerstvého nastrouhaného zázvoru
2 lžícemedu
1 lžíceskořice + 1-2 ks celé skořice na ozdobu
1 lžícekurkumy
šťáva z citronu

Postup:
  1. Jablka nakrájejte na větší kostičky a pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla, připravte si cibuli na opravdu jemné kostičky, aby v čatní nebyly výrazné
  2. Ve středně velkém hrnci svařte ocet, vodu, cukr a 2 lžíce medu, aby se vypařila silná octová chuť (vařte cca 10 minut), přidejte nakrájená jablíčka, cibulku na jemno a nastrouhaný čerstvý zázvor a provařte dalších 10 minut
  3. Do vzniklé směsi přidejte hřebíček, kurkumu a skořici a na velice mírném ohni pomalu ohřívejte dalších 30 minut, aby vůně koření krásně prostoupila celou směsí – v této části je důležité, abychom s čatní nemíchali a zachovali tak strukturu všech ingrediencí, tak 5 minut před koncem vaření přidejte na plátky nakrájené mandarinky a zmražený červený rybíz – čatní dodá neodolatelnou barvu
  4. Jako přílohu použijte vlašské ořechy, které jste si před tím vložili do předem předehřáté trouby na 160 stupňů na 5 minut
  5. Podávejte s Hermelínem Král Sýrů Zelený pepř a křupavými vlašskými oříšky pro dokonalou souhru chutí, jako přílohu zvolte bílou bagetku.
Doporučení:

Chuť dokreslete vínem Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Shiraz nebo Chianti Reserva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy