REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivní škvarky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sádlo povařené s pivem a pak vyškvařené do škvarků.


Ingredience:
500 gsádla na škvaření
2 kschilli papričky
1 ksvětší cibule
1/2 lžičkymleté pálivé papriky
1/2 lžičkymletého pepře
5 dlsvětlého piva 10 °
sůl

Postup:

1. Pivo nalijeme do hrnce a přivedeme k varu
2. Do vařícího piva opatrně přidáme sádlo nakrájené na kostičky a dále vše povaříme
3. Jakmile se pivo vyvaří a kostky sádla se začnou škvařit, zmírníme teplotu topného tělesa a pomalu sádlo škvaříme dozlatova
4. Zbylé sádlo slijeme, do hrnce se škvarky přidáme na jemno nasekanou, oloupanou cibuli, nasekané chilli papričky zbavené semínek a vše, za stálého míchání, orestujeme
5. Nakonec škvarky ochutíme pepřem a červenou paprikou, osolíme
6. Škvarky skladujeme v lednici ve sklenici s uzávěrem, servírujeme s čerstvým chlebem a dobře vychlazeným pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy