Sádlo povařené s pivem a pak vyškvařené do škvarků.
Ingredience:
500 g | sádla na škvaření |
2 ks | chilli papričky |
1 ks | větší cibule |
1/2 lžičky | mleté pálivé papriky |
1/2 lžičky | mletého pepře |
5 dl | světlého piva 10 ° |
sůl |
Postup:
1. Pivo nalijeme do hrnce a přivedeme k varu
2. Do vařícího piva opatrně přidáme sádlo nakrájené na kostičky a dále vše povaříme
3. Jakmile se pivo vyvaří a kostky sádla se začnou škvařit, zmírníme teplotu topného tělesa a pomalu sádlo škvaříme dozlatova
4. Zbylé sádlo slijeme, do hrnce se škvarky přidáme na jemno nasekanou, oloupanou cibuli, nasekané chilli papričky zbavené semínek a vše, za stálého míchání, orestujeme
5. Nakonec škvarky ochutíme pepřem a červenou paprikou, osolíme
6. Škvarky skladujeme v lednici ve sklenici s uzávěrem, servírujeme s čerstvým chlebem a dobře vychlazeným pivem.