REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné žampiony v oleji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené žampiony, vydlabané, nadité směsí z dužiny a nožek žampionů, sýra, cibule, česneku, papriky a soli, vyskládané do vhodné nádoby a zalité olejem, doplněné o kozí rohy, pálivou papriku, cibuli a koření. Po odležení skvělé k pivu nebo vínu, servírované spolu s pečivem.


Ingredience:
400 gžampionů
125 ghermelínu (1 ks)
4 kskozí rohy
4 kskuličky jalovce
4 kskuličky celého pepře
4 kskuličky nového koření
2 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
kvalitní olej
citronová šťáva
sůl

Postup:

1. Žampiony oloupeme a povaříme doměkka v mírně osolené vodě se lžící citronové šťávy
2. Uvařené žampiony necháme okapat, odlomíme nožičky a lžičkou vydlabeme lupeny a uděláme mističky
3. Nožičky a lupeny ze žampionů jemně nasekáme a promícháme s nakrájeným hermelínem, přidáme utřený česnek, nakrájenou cibulku, sůl, pálivou papriku a vidličkou rozšleháme na jemnou směs
4. Směsí naplníme kloboučky žampionů
5. Nadité kloboučky vyskládáme do uzavíratelné dózy, přidáme zbytek cibule, nasekané kozí rohy, koření a vše zalijeme olejem 6. Uložíme v lednici a necháme alespoň 4 dny rozležet
7. Žampiony podáváme s pečivem, nebo samotné a to jako chuťovku k pivu, či vínu.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy