REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paprikový hermelín s toskánským čatní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rodina, přátelé, chlebíčky a Novoroční přípitek. Je váš Silvestr stále stejný a chybí mu něco nového? Pokud ano, vyzkoušejte místo nudných chlebíčků a jednohubek třeba vlastnoručně vyrobené čatní plné vánočního koření napárované s Hermelínem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksHermelíny Král Sýrů Lahůdková paprika
pražené mandle na ozdobu
víno Cabernet Sauvignon
begeta, slané silné tyčinky na přikusování
Na toskánské čatní:
4 kssušených rajčat
4 ksčervené cibule
1 kscelý česnek
50 gtřtinového cukru
50 gmásla
20 gnastrouhaného zázvoru
30 mlbalzamikového octa/sirupu
20 mlčerveného vinného octa
20 mlvody
1 lžíceoleje
1 lžičkahořčičného semínka
kousek chilli papričky
snítka rozmarýnu
pepř
sůl

Postup:
  1. Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme celý česnek a necháme v oleji pár minut rozvonět, pak vyndáme
  2. Do česnekového oleje přidáme cibulku nakrájenou na jemné proužky a cukr a 15 minut necháme karamelizovat
  3. Do směsi postupně přidáme vinný ocet, balzamikový ocet a zalijeme trochou vody, vaříme dalších 10 minut, přidáme čerstvý zázvor podle chuti chilli, pepř, sůl, hořčičné semínko, pár snítek rozmarýnu a 2 sušená rajčata, zbylá rajčata můžeme použít na ozdobu
  4. Toskánské čatní nejlépe chutná s Hermelínem Král Sýrů Lahůdková paprika, praženými mandlemi a vínem Cabernet Sauvignon.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy