REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované hřiby s moravským uzeným

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chvíli povařené, pak marinované hřiby, promíchané s orestovanými kousky moravského uzeného a dalšími ingrediencemi, servírované s pečivem nejlépe k dobře vychlazenému pivu.


Ingredience:
500 gmladých hřibů
300 gmoravského uzeného
2 lžícepetrželky
2 kskapie nebo červené papriky
worcesterská omáčka
olivový olej
voda
pepř
sůl
Na marinádu:
2 dclbílého vína
1 lžícecukru
2 ksstroužky česneku
pepř

Postup:

1. Hřiby pokrájíme na plátky, přelijeme marinádou a krátce povaříme asi 5 minut než hřiby změknou, houby necháme v marinádě vychladnout a uložíme do lednice zhruba na 8 hodin marinovat
2. Druhý den na oleji opečeme pokrájené kousky uzeného a necháme okapat a vychladnout
3. Nakrájíme na jemno červenou papriku, hřiby promícháme s uzeným a paprikou, přidáme nasekanou petrželku a zalijeme marinádou v které se hřiby marinovali
4. Vše promícháme, dochutíme worchesterskou omáčkou solí, pepřem, zjemníme lžičkou olivového oleje a podáváme chlazené s pečivem a dobře vychlazeným pivem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy