Oblíbený a jednoduchý starý recept od guru našich houbařů profesora F. Smotlachy. Tímto způsobem můžeme připravit i mladé, tvrdé plodnice hříbků, kozáků, křemenáčů a dalších mladých tvrdých hub.
Ingredience:
700 g | májovek |
1 ks | cibule |
1 l | vody |
hořčice | |
křen | |
sůl |
Postup:
- Májovky očistíme, větší plodnice překrojíme, menší plodnice ponecháme celé.
- Vložíme s cibulí do vroucí vody a vaříme 15 minut.
- Uvařené houby přecedíme, cibuli vyjmeme a podáváme na talíři s hořčicí a křenem, vývar dáme stranou můžeme z něj udělat houbovou polévku.
Jako příloha je nejvhodnější chléb. Více o májovkách najdete v našem atlase hub zde: Čirůvka májovka
Poznámka:Houby skvěle ochutíme, když je polijeme lžičkou rozpuštěného másla.