REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pekingská kuřecí polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí polévka s kousky vařeného kuřete, nastavená čínským zelím, houbami a mrkví, dochucená dezertním vínem, zázvorem a kořením.


Ingredience:
1/2 kskuřete
1 ksmrkve
200 gčínského zelí
5 gsušeného jidášova ucha
1,5 lvody
4 lžícedezertního vína
1 lžícesojové omáčky
1 lžičkastrouhaného zázvoru
zelená petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Kuře rozsekneme na menší kousky, zalijeme vodou, osolíme a na mírném ohni vaříme do měkka, během vaření sbíráme pěnu
2. Když je kuře měkké, vývar scedíme, uvařené kuře zbavíme kůží a kostí a nakrájíme na větší kousky
3. Do vývaru dáme nakrájené zelí, mrkev a předem namočené nakrájené houby, ochutíme lžičkou zázvoru, sojovou omáčkou, dezertním vínem osolíme a opepříme
4. Dále vaříme až zelenina změkne
5. Do polévky nakonec přidáme kuřecí maso a chvilku prohřejeme
6. Na talíři polévku ozdobíme hustě nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy