REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pekingská kachna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slavný recept z Číny na kachnu s křupavou kůžičkou servírovanou v palačince s pikantní omáčkou.


Ingredience:
1 kskachny o váze 1,8 kg
1,75 lvařící vody
1,25 dlomáčky hoisin
1,25 dlvody do medové marinády
125 gmoučkového cukru
4 lžícemedu
2 lžícesezamového oleje
2 lžičkytmavé sójové omáčky
proužky mrkve na ozdobení
čínské palačinky
tyčinky z okurky o velikosti zápalky
pokrájené jarní cibulky (šalotky)

Postup:

1. Očištěnou kachnu přelijeme horkou vodou, osušíme ji a necháme několik hodin odležet
2. V misce smícháme med, zbytek vařící vody (1,25 dl) a tmavou sójovou omáčku a vše důkladně promícháme, touto směsí otřeme kachnu zevnitř i venku, zbytek si necháme na pozdější použití
3. Kachnu necháme 1 hodinu odležet, aby zaschla
4. Kachnu opět potřeme medovou směsí zevnitř i z venku a necháme znovu zaschnout, tento postup opakujeme tak dlouho, než upotřebíme všechnu připravenou směs
5. V pánvi rozehřejeme sezamový olej a přidáme omáčku hoisin, moučkový cukr a vodu, necháme 2-3 minuty na mírném plameni povařit, aby omáčka zhoustla, necháme ji vychladnout pak dáme do ledničky, až do dalšího použití
6. Kachnu pečeme v troubě předehřáté na 190 °C a to 30 minut, pak ji obrátíme a pečeme dalších 20 minut, nakonec kachnu opět obrátíme a pečeme dalších 30 minut, nebo tak dlouho dokud nemá křupavou kůžičku
7. Hotovou kachnu necháme 10 minut chladnout
8. Palačinky prohřejeme v pařáku (5-7 minut)
9. Z kachny odřízneme kůži, maso pokrájíme na proužky, ozdobíme je mrkví a servírujeme s palačinkami, omáčkou, okurkou a jarními cibulkami.

Poznámka:

Recept na domácí hoisin omáčku najdete zde: Hoisin omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy