REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pekingská kachna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slavný recept z Číny na kachnu s křupavou kůžičkou servírovanou v palačince s pikantní omáčkou.


Ingredience:
1 kskachny o váze 1,8 kg
1,75 lvařící vody
1,25 dlomáčky hoisin
1,25 dlvody do medové marinády
125 gmoučkového cukru
4 lžícemedu
2 lžícesezamového oleje
2 lžičkytmavé sójové omáčky
proužky mrkve na ozdobení
čínské palačinky
tyčinky z okurky o velikosti zápalky
pokrájené jarní cibulky (šalotky)

Postup:

1. Očištěnou kachnu přelijeme horkou vodou, osušíme ji a necháme několik hodin odležet
2. V misce smícháme med, zbytek vařící vody (1,25 dl) a tmavou sójovou omáčku a vše důkladně promícháme, touto směsí otřeme kachnu zevnitř i venku, zbytek si necháme na pozdější použití
3. Kachnu necháme 1 hodinu odležet, aby zaschla
4. Kachnu opět potřeme medovou směsí zevnitř i z venku a necháme znovu zaschnout, tento postup opakujeme tak dlouho, než upotřebíme všechnu připravenou směs
5. V pánvi rozehřejeme sezamový olej a přidáme omáčku hoisin, moučkový cukr a vodu, necháme 2-3 minuty na mírném plameni povařit, aby omáčka zhoustla, necháme ji vychladnout pak dáme do ledničky, až do dalšího použití
6. Kachnu pečeme v troubě předehřáté na 190 °C a to 30 minut, pak ji obrátíme a pečeme dalších 20 minut, nakonec kachnu opět obrátíme a pečeme dalších 30 minut, nebo tak dlouho dokud nemá křupavou kůžičku
7. Hotovou kachnu necháme 10 minut chladnout
8. Palačinky prohřejeme v pařáku (5-7 minut)
9. Z kachny odřízneme kůži, maso pokrájíme na proužky, ozdobíme je mrkví a servírujeme s palačinkami, omáčkou, okurkou a jarními cibulkami.

Poznámka:

Recept na domácí hoisin omáčku najdete zde: Hoisin omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy