REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pekingská kachna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slavný recept z Číny na kachnu s křupavou kůžičkou servírovanou v palačince s pikantní omáčkou.


Ingredience:
1 kskachny o váze 1,8 kg
1,75 lvařící vody
1,25 dlomáčky hoisin
1,25 dlvody do medové marinády
125 gmoučkového cukru
4 lžícemedu
2 lžícesezamového oleje
2 lžičkytmavé sójové omáčky
proužky mrkve na ozdobení
čínské palačinky
tyčinky z okurky o velikosti zápalky
pokrájené jarní cibulky (šalotky)

Postup:

1. Očištěnou kachnu přelijeme horkou vodou, osušíme ji a necháme několik hodin odležet
2. V misce smícháme med, zbytek vařící vody (1,25 dl) a tmavou sójovou omáčku a vše důkladně promícháme, touto směsí otřeme kachnu zevnitř i venku, zbytek si necháme na pozdější použití
3. Kachnu necháme 1 hodinu odležet, aby zaschla
4. Kachnu opět potřeme medovou směsí zevnitř i z venku a necháme znovu zaschnout, tento postup opakujeme tak dlouho, než upotřebíme všechnu připravenou směs
5. V pánvi rozehřejeme sezamový olej a přidáme omáčku hoisin, moučkový cukr a vodu, necháme 2-3 minuty na mírném plameni povařit, aby omáčka zhoustla, necháme ji vychladnout pak dáme do ledničky, až do dalšího použití
6. Kachnu pečeme v troubě předehřáté na 190 °C a to 30 minut, pak ji obrátíme a pečeme dalších 20 minut, nakonec kachnu opět obrátíme a pečeme dalších 30 minut, nebo tak dlouho dokud nemá křupavou kůžičku
7. Hotovou kachnu necháme 10 minut chladnout
8. Palačinky prohřejeme v pařáku (5-7 minut)
9. Z kachny odřízneme kůži, maso pokrájíme na proužky, ozdobíme je mrkví a servírujeme s palačinkami, omáčkou, okurkou a jarními cibulkami.

Poznámka:

Recept na domácí hoisin omáčku najdete zde: Hoisin omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy