Osvědčený, rychlý a přitom vynikající recept z čínské kuchyně. Recept z kousků marinované hovězí svíčkové, kapie, pórku, chilli papričky…
Ingredience:
600 g | hovězí svíčkové |
2 ks | vejce |
1 ks | kapie |
1 ks | chilli paprička |
1/2 ks | pórku (zelená část) |
2 lžíce | rýžového vína (lze nahradit desertním vínem) |
1 lžíce | škrobu |
1 lžička | sojové omáčky |
wei-su (glutasol) | |
sezamové semínko | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Očištěnou, odblaněnou svíčkovou nakrájíme přes vlákna na nudličky.
- Škrobovou moučku rozmícháme s vejcem, vínem, sojovou omáčkou a podle chuti přidáme wei-su.
- Nudličky hovězího masa zalijeme rozmíchanou směsí a necháme, nejméně hodinu, marinovat (čím déle tím lépe, nejlepší nechat v lednici přes noc).
- Marinované, okapané nudličky masa na oleji zprudka opečeme, část oleje slijeme, přidáme na kolečka nakrájený pórek, nudličky papriky dusíme do měkka.
- Ke směsi přidáme nasekanou chilli papričku, zalijeme marinádou, ve které bylo naložené maso, necháme prohřát.
- Hotový pokrm případně přisolíme, ale sojová omáčka je slaná dost, potřebnou hustotu omáčky upravíme buď vývarem, nebo lžičkou škrobu.
Podáváme s vařenou rýží a posypeme sezamovým semínkem.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek