Recept z Japonska na pečené vepřové maso.
Ingredience:
300 g | vepřové kýty nebo krkovice |
olej | |
Na marinádu: | |
1/3 hrnečku | sójové omáčky |
1/3 hrnečku | bílého vína |
3 lžičky | zázvoru |
1 lžička | cukru |
1 ks | pórku |
Postup:
1. Připravme si marinádu; na šikmo nakrájený pórek zalijeme sójovou omáčkou a vínem, přidáme zázvor a cukr, vše promícháme
2. Maso v celku ponoříme do marinády a necháme 3-4 hodiny marinovat
3. Na třech lžících oleje pečeme maso, při teplotě kolem 190-200 °C, v troubě nebo remosce za stálého podlévání původní marinádou
4. Maso upečené doměkka servírujeme nakrájíme na tenké plátky.
Plátky upečeného masa servírujeme na rýži, zdobíme například nasekanou petrželkou.