REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené vepřové (Butaniku donburi)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Japonska na pečené vepřové maso.


Ingredience:
300 gvepřové kýty nebo krkovice
olej
Na marinádu:
1/3 hrnečkusójové omáčky
1/3 hrnečkubílého vína
3 lžičkyzázvoru
1 lžičkacukru
1 kspórku

Postup:

1. Připravme si marinádu; na šikmo nakrájený pórek zalijeme sójovou omáčkou a vínem, přidáme zázvor a cukr, vše promícháme
2. Maso v celku ponoříme do marinády a necháme 3-4 hodiny marinovat
3. Na třech lžících oleje pečeme maso, při teplotě kolem 190-200 °C, v troubě nebo remosce za stálého podlévání původní marinádou
4. Maso upečené doměkka servírujeme nakrájíme na tenké plátky.

Doporučení:

Plátky upečeného masa servírujeme na rýži, zdobíme například nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy