REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený rostbíf s tvarohovou remuládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento pokrm je především určený a vhodný pro redukční dietu a pro dietáře, kteří si chtějí i o vánocích dopřát dobré jídlo.


Ingredience:
500 gpečeného rostbífu
1 lžícestrouhaného křenu
list hlávkového salátu
Na remuládu:
200 gměkkého netučného tvarohu
1 ksmenší sladkokyselé okurky
1 ksmalé cibulky
1/8 lmléka
1 lžícejemně sekané petrželky
1/2 lžícenadrobno nakrájené pažitky
1/2 lžícejemně sekaného kopru
trochu vody
mletý pepř
sůl
Příloha:
600 gmalých uvařených brambor

Postup:

1. Tvaroh protlačíme sítem do mísy
2. K tvarohu přidáme připravené bylinky, na drobné kostičky nakrájenou okurku a cibuli
3. Osolíme, opepříme, přilijeme mléko a podle potřeby trochu vody a směs krémovitě vymícháme, takto upravenou remuládu podáváme zvlášť v omáčníku
4. Nyní upečený rostbíf nakrájíme na tenké plátky, úhledně je rozložíme na nahřátou mísu a ozdobíme listem hlávkového salátu obloženého lžící nastrouhaného křenu.

Doporučení:

Za přílohu jsou vhodné vařené brambory a výše uvedená tvarohová remuláda.

Poznámka:

Recept na pečený rostbíf: Rostbíf, Rostbíf II..

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy