Králičí stehna pečená na cibulovém základě přelitá zálivkou a doplněná tymiánem.
Ingredience:
800-1000 g | králičích stehen |
4-5 ks | snítek tymiánu |
3 ks | cibule |
sůl | |
Na zálivku: | |
150 ml | kečupu |
150 ml | vody |
3 lžíce | másla |
1 lžíce | citronové šťávy |
1 lžíce | worcesteru |
1 lžíce | octa |
1/2 lžičky | mletého pepře |
1/2 lžičky | chilli |
2 ks | stroužků česneku |
Postup:
1. Očištěná králičí stehna opláchneme, osušíme, osolíme, dáme do pekáčku a zasypeme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibulí
2 Pak si připravíme zálivku tak, že do mísy dáme rozpuštěné máslo, kečup, pepř, chilli, citronovou šťávu, worcester, ocet, oloupané, prolisované stroužky česneku, přilijeme vodu a vše dobře vidličkou promícháme
3. Zálivkou přelijeme králíka, dáme do vyhřáté trouby na 200 °C, nejdříve dusíme asi 20 minut pod pokličkou, pak odkryjeme a dopečeme doměkka
4. Ke konci pečení přidáme snítky tymiánu a podáváme s vařenou rýží.