REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený králík s tymiánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králičí stehna pečená na cibulovém základě přelitá zálivkou a doplněná tymiánem.


Ingredience:
800-1000 gkráličích stehen
4-5 kssnítek tymiánu
3 kscibule
sůl
Na zálivku:
150 mlkečupu
150 mlvody
3 lžícemásla
1 lžícecitronové šťávy
1 lžíceworcesteru
1 lžíceocta
1/2 lžičkymletého pepře
1/2 lžičkychilli
2 ksstroužků česneku

Postup:

1. Očištěná králičí stehna opláchneme, osušíme, osolíme, dáme do pekáčku a zasypeme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibulí
2 Pak si připravíme zálivku tak, že do mísy dáme rozpuštěné máslo, kečup, pepř, chilli, citronovou šťávu, worcester, ocet, oloupané, prolisované stroužky česneku, přilijeme vodu a vše dobře vidličkou promícháme
3. Zálivkou přelijeme králíka, dáme do vyhřáté trouby na 200 °C, nejdříve dusíme asi 20 minut pod pokličkou, pak odkryjeme a dopečeme doměkka
4. Ke konci pečení přidáme snítky tymiánu a podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy