REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený králík s uzeným

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naporcovaný králík upečený v troubě spolu s uzeným bůčkem doměkka.


Ingredience:
1 kskrálíka
3 ksbobkových listů
4 kskuliček celého pepře
5 kskuliček nového koření
250 guzeného bůčku
50 gmásla
2 lžícehladké mouky
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Králíka očistíme, omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme, dáme do pekáčku, přidáme máslo, kuličky nového koření i pepře, bobkové listy a podlijeme trochou vody
2. vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 70 minut doměkka, za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou
3. Uzený bůček nakrájíme na silnější plátky a asi 20 minut před dopečením králíka ho přidáme do pekáčku 4. Upečené porce králíka i uzený bůček vyjmeme a uchováme v teple, výpek zahustíme hladkou moukou, orestujeme a provaříme, pak maso vložíme zpět do šťávy a před podáváním krátce prohřejeme.

Doporučení:

Servírujeme s bramborovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy