Porce králíka pečené na osmahnuté cibulce se slaninou, posypané mletou paprikou, zalité vodou s rozmíchanou s hořčicí, k téměř měkkému masu přidány nakrájené papriky a rajčata, vše pak upečené doměkka.
Ingredience:
800 g | králičího hřbetu a stehen |
100 g | papriky |
100 g | rajčat |
20 g | slaniny |
10 g | hladké mouky |
1 ks | cibule |
3 lžíce | oleje |
2 lžičky | hořčice |
mletá paprika sladká | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Králičí hřbet a stehna si opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme
2. Nakrájíme si oloupanou cibuli na jemno, slaninu na malé kostičky, papriky na nudličky a rajčata na dílky
3. Pak si v pekáči na rozehřátém oleji osmahneme slaninu s cibulí, posypeme mletou paprikou a po zpěnění zalijeme vodou, nakonec promícháme s hořčicí
4. Poté přidáme králičí maso, pekáč vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme, dokud není králičí maso téměř měkké, během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem, dle potřeby podléváme vodou
5. Ke konci pečení přidáme do pekáčku k masu rajčata s paprikami a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody
6. Vše upečeme doměkka a servírujeme například s dušenou rýží.