REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený králík po srbsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce králíka pečené na osmahnuté cibulce se slaninou, posypané mletou paprikou, zalité vodou s rozmíchanou s hořčicí, k téměř měkkému masu přidány nakrájené papriky a rajčata, vše pak upečené doměkka.


Ingredience:
800 gkráličího hřbetu a stehen
100 gpapriky
100 grajčat
20 gslaniny
10 ghladké mouky
1 kscibule
3 lžíceoleje
2 lžičkyhořčice
mletá paprika sladká
pepř
sůl

Postup:

1. Králičí hřbet a stehna si opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme
2. Nakrájíme si oloupanou cibuli na jemno, slaninu na malé kostičky, papriky na nudličky a rajčata na dílky
3. Pak si v pekáči na rozehřátém oleji osmahneme slaninu s cibulí, posypeme mletou paprikou a po zpěnění zalijeme vodou, nakonec promícháme s hořčicí
4. Poté přidáme králičí maso, pekáč vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme, dokud není králičí maso téměř měkké, během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem, dle potřeby podléváme vodou
5. Ke konci pečení přidáme do pekáčku k masu rajčata s paprikami a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody
6. Vše upečeme doměkka a servírujeme například s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy