REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený králík na zelí s ananasem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept vhodný pro přípravu v římském hrnci.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksporce králíka
650 gmarinovaného zelí
200 gananasu
100 ganglické slaniny
2 dlbílého vína
bílý pepř
rozmarýn
sůl

Postup:

1. Římský hrnec namočíme nejméně na 10 minut do studené vody, aby nasákl vodou
2. Zelí scedíme, přisypeme do pekáče na dno, poklademe kousky ananasu a podlijeme vínem
3. Maso okořeníme a položíme na zelí, poklademe plátky anglické slaniny a přiklopíme poklicí
4. V troubě vyhřáté na nejvyšší stupeň pečeme (dusíme) asi 1 hodinu.

Doporučení:

Takto připraveného králíka servírujeme s houskovými knedlíky nebo například houbovými lívanečky.

Poznámka:

Římský hrnec (pekáč) – Praktická nádoba vyrobená z pálené hlíny. Díky materiálu je porézní a proto se před použitím ponoří do vody, póry se nasáknou vodou a ta během pečení a vaření uniká v podobě páry do pokrmu a jídlo nemá šanci se připálit, i když nepoužijete žádný tuk a přitom zůstává zachováno velké množství vitamínů a živin. Římský hrnec se doporučuje všem, kteří jsou na žlučníkových nebo redukčních dietách nebo chtějí žít zdravě.Rady a tipy na vaření v římském hrnci najdete zde: Rady na přípravu pokrmů v římském hrnci.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy