REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený králík na zelí s ananasem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králík pečený se slaninou, zelím a ananasem.


Ingredience:
4 ksporcí králíka
200 gananasu (v konzervě)
100 gslaniny
2 dlbílého vína
2 sklenicesterilovaného zelí
rozmarýn
sůl

Postup:

1. Zelí scedíme a nasypeme na dno pekáče
2. Zelí poklademe kousky ananasu a podlijeme vínem
3. Maso osolíme, posypeme rozmarýnem, položíme na zelí a poklademe plátky slaniny
4. Troubu rozehřejeme na 190 °C
5. Pečeme asi 1 hodinu, při pečení králíka otáčíme a podle potřeby podléváme.

Doporučení:

Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Poznámka:

Prvních 30-40 minut pečeme králíka zakrytého poklopem!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy