REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený králík na zelenině II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naporcovaný, okořeněný králík upečený v troubě podlitý vývarem, pokladený máslem, v polovině pečení také zeleninou, servírovaný například s vařenými brambory.


Ingredience:
1 kskrálíka
4 ksstroužky česneku
2 kspetržele
2 ksmrkve
2 kscibule
1 kskousek celeru
1 ksbobkový list
vývar z kostí
tymián
máslo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Králíka naporcujeme, boky, hrudní koš odložíme na polévku
2. Do pekáče naskládáme stehna a hřbet, ty posolíme, okořeníme kmínem, tymiánem, poklademe kousky másla, podlijeme trochou vývaru a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C
3. Po 45 minutách pečení posypeme porce králíka, kroužky cibule, plátky česneku, kostičkami mrkve, petržele, celeru, pečeme dalších 45 minut, během pečení králíka poléváme vývarem
4. Jednotlivé porce upečeného králíka přelijeme šťávou se zeleninou, podáváme například s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy