Porce králíka upečené v troubě spolu s cibulí, švestkami a jablky doměkka.
Ingredience:
1 ks | králíka |
3 ks | jablek |
1 ks | bobkového listu |
1/4 l | čistého vývaru z kostky |
1/4 l | bílého vína |
720 ml | kompotovaných švestek |
2 lžíce | oleje |
300 g | cibule |
na hrubo mletý pepř na posypání | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěného králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme, potřeme solí, mletým pepřem a na rozehřátém oleji porce ze všech stran opečeme
2. Přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, bobkový list, bílé víno, vývar, dáme do předehřáté trouby na 190 °C a upečeme doměkka (asi 1 hodinu)
3. Jablka omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a potom ještě rozkrájíme na menší kousky, švestky scedíme, necháme okapat a také nakrájíme na menší kousky
4. Asi 10 minut před koncem dušení přidáme švestky spolu s jablky k masu, posypeme na hrubo mletým pepřem, osolíme a podáváme s vařenými bramborami.