REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený králík na ovoci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce králíka upečené v troubě spolu s cibulí, švestkami a jablky doměkka.


Ingredience:
1 kskrálíka
3 ksjablek
1 ksbobkového listu
1/4 lčistého vývaru z kostky
1/4 lbílého vína
720 mlkompotovaných švestek
2 lžíceoleje
300 gcibule
na hrubo mletý pepř na posypání
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme, potřeme solí, mletým pepřem a na rozehřátém oleji porce ze všech stran opečeme
2. Přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, bobkový list, bílé víno, vývar, dáme do předehřáté trouby na 190 °C a upečeme doměkka (asi 1 hodinu)
3. Jablka omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a potom ještě rozkrájíme na menší kousky, švestky scedíme, necháme okapat a také nakrájíme na menší kousky
4. Asi 10 minut před koncem dušení přidáme švestky spolu s jablky k masu, posypeme na hrubo mletým pepřem, osolíme a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy