REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený králík na víně a koňaku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce králíka upečené spolu s houbami na cibulovém základě, dochucené slaninou, bylinkami a kořením, podlité vínem a koňakem.


Ingredience:
1 kskrálíka
1 ksmenší cibule
2 ksstroužků česneku
3 kshnědých žampionů nebo hřibů
200 mlsuchého bílého vína
100 mlkoňaku
1 snítkačerstvé petržele
1 snítkačerstvého tymiánu
4 lžíceoleje
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka naporcujeme, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme
2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, oloupanou cibuli i stroužky česneku nakrájíme na drobno, houby očistíme a pokrájíme na malé kousky
3. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme cibuli i česnek, přidáme slaninu a společně opečeme
4. Vypečený tuk i s olejem slijeme do pekáčku, zahřejeme ho, opečeme na něm porce králíka, přidáme cibuli se slaninou a česnekem, na drobno nasekanou petržel i tymián, zalijeme koňakem, vínem a trochou vody
5. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C, po 30 minutách přidáme nakrájené houby a pečeme dalších 30 minut do měkka, za občasného přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání vodou.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy