REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený bažant

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zvěřina upravená pečením.


Ingredience:
1 ksbažanta
120 gslaniny (80 g na protažení, 40 g v plátcích)
100 gmásla
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Vykuchaného bažanta dobře omyjeme na povrchu i uvnitř
2. Prsíčka a stehýnka protáhneme slaninou a osolíme
3. Dovnitř dáme kousek másla a slaniny (maso je pak velmi jemné a není suché)
4. Na rozpálené máslo poklademe plátky slaniny , vložíme na ně bažanta prsíčky dolů (při pečení pak obrátíme) a když pustí šťávu trochu podlijeme vodou
5. Pečeme 1 až 3 hodiny při teplotě kolem 180 °C.

Doporučení:

Příloha: Brambory, kompoty, saláty (z červené řepy nebo rajčatový).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy